Uitslag Loterij Fsaunasport 2016


Jaco Toledo veertig jaar lid van Faunasport!


Ook Faunasport heeft zich gepresenteerd
op het evenement ďKom in de KasĒ


  Fokkersdag konijnen.


  Lampionoptocht Rockanje 2011


 

Uitslag Loterij Fsaunasport 2016

 

1  rondvlucht:                        M. Den ouden lotnr 0513
2  hogedrukreiniger:              S. Vermeulen lotnr 0525
3  Dinerbon;                           Michael Heijkant lotnr 0681
4  Boodschappen tas:             Jaco van Toledo lotnr  0066
5  Fruitmand Deli-Deux:       Aad Tramper  lotnr 0774
6  Blender:                             mevr. Tol lotnr 0410
7  Vision van 10,00:              tel  482802 lotnr 0950
8  Tangeset Barbecook  :       Karsten lotnr 0227
9  Waterkoker ;                     Arjan corlemeijer lotnr 0671
10  Decoratie theelicht:        A Foussiant lotnr 0609
11  fruit groente mand:         Toos nummer is bekent bij de verkoper

 

Naar boven

 

Jaco Toledo veertig jaar lid van Faunasport!

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag is er stil gestaan bij het jubileum van Jaco, 40 jaar lid bij een vereniging, je hoort het niet zo vaak meer.

Jaco is in 1975 lid geworden bij de toenmalige Kleindiervereniging in Rockanje, later is dit opgegaan in Faunsport uit Hellevoetsluis. In beide verenigingen heeft hij zijn sporen verdiend. Bij Rockanje is hij vele jaren tatoeŽerder geweest en penningmeester. Bij Faunasport is hij een aantal jaren secretaris geweest.

Jaco fokt al vele jaren dwergkonijnen in allerlei kleurslagen en er wordt veel mee naar shows gegaan Zowel nationaal als internationaal word Jaco in de dwergkonijnen wereld zeer gerespecteerd door zijn medeliefhebbers daar hij altijd topdieren weet te brengen waar door er dan ook vele prijzen richting Brielle gaan.

Ook bij het opbouwen van de kooien enz. voor de shows van Faunasport is Jaco altijd aanwezig . En levert zij aandeel in de organisatie van de tentoonstellingen.

 Iedere konijnenliefhebber kan ook altijd terecht voor advies, hij zal altijd proberen te helpen met raad en daad.

Kortom een geweldige verenigingsman waar Faunasport trots op kan zijn.

 

Naar boven

Kom in de Kas

S`ochtends werden we ontvangen met koffie en cake bij de familie Buitelaar, deze bezitten en veebedrijf met 60 melkkoeien.

Na het plaatsen van de dieren in de kooien, en het inrichten van de presentatietafel was het wachten op de eerste bezoekers.

Om 10 uur kwamen de eerste mensen al naar ons hoekje en dat zo de hele dag door gegaan. We hadden het druk met het vertellen over onze hobby en de kinderen de gelegenheid te geven de Konijnen te aaien waarbij de Vlaamse Reus en de Dwerghangoren de favoriet waren.
Ondertussen had Jaco zich opgeworpen als keurmeester van de door kinderen meegebrachte dieren, ook knipte hij de nageltjes van de konijnen omdat dit voor veel mensen een lastig iets is.
De kwaliteit van het aangebodene was hoog het laagste cijfer wat gegeven werd was een 8 en het hoogste een 9.
Alle dieren kregen een oorkonde waarop de beoordeling staat.

Jaco en ik vonden het een hele leuke dag waarop we ons volop konden uitleven in onze hobby en ook het overbrengen van kennis aan kinderen en volwassene is een dankbaar iets.

Als het mogelijk is zullen we ook volgend jaar zeker weer ons gezicht laten zien.

Ook de familie Buitelaar wordt hartelijk bedankt voor de mooie locatie en de geweldige verzorging

 

Naar boven

 

Fokkersdag konijnen.

Na informeel overleg tussen wat bestuursleden van de A.K.P.V.    H.I.Ambacht  en Fauna Sport Hellevoetsluis is er een  zogenaamde Fokkersdag georganiseerd.

Allerhande onderwerpen wat het houden en fokken van konijnen betreft kwamen aan de orde.

Na verwelkoming bij de famillie Huizer met koffie en cake werd de dag begonnen met een deskundige voorlichting over voeding en lijnenteelt.

Dit was voor allen zeer leerzaam en ook werd er door velen een bijdrage geleverd aan de discussie, zoveel mensen zoveel meningen

De conclusie kan zijn dat de inzichten in het houden en fokken van konijnen nog steeds in beweging zijn, en dat we nooit te oud zijn om te leren.

Men is vol aandacht tijdens de voorlichting en deed volop mee met de discussies over het links genoemde onderwerp.

Hierna begonnen we met het beoordelen van de meegbrachte konijnen, verschillende rassen waren vertegenwoordigd, het waren wel allemaal dieren van dit jaar sommige nog erg jong.

Dit maakt het wel moeilijk om een oordeel te vellen, de meningen en inzichten waren soms heel verschillend en aan sommige tafels werden dan ook heftige discussies gevoerd.

Te lang, geen body, te slap, enz maar we hadden zo allemaal onze mening.

NadaNadat onze bevindingen en beoordelingen op papier waren gezet gingen we aan de lunchdeze was uitstekend verzorgd door de famillie Huizer waarvoor onze dank.

Na de lunch kregen we nog een voorlichting over voeding en tentoonstellings klaarmaken.Dit werd zeer vakkundig gedaan door de meneer rechts van dit stukje, helaas is de naam me ontschoten, maar het was een duidelijk en goed verhaal.

     

Na deze voorlichting werden onze beoordelingen van de konijnen, door keurmeester Bjorn getoetst aan de zijne.Vaak zaten we op een lijn maar ook was er verschil van mening hoe een konijn zich verder zou kunnen ontwikkelen, dit mondde uit in boeiende discussies.

 

Na nog wat nagekaart te hebben kwam  er rond een uur of half vier een einde aan deze zeer gezellige en leerzame dag.

Is zeker voor herhaling vatbaar , mischien ook iets voor de kippenfokkers?

Nogmaals dank aan de famillie Huizer voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de voortreffelijke lunch.

Naar boven

 

Lampionoptocht Rockanje 2011

Na een suggestie van Thijs Moerman om eens samen met Faunasport een wagen te bedenken en te versieren, heeft het bestuur toegezegd zijn medewerking hier aan te verlenen, het makkelijkste was achter de rug hoe nu verder? Het is duidelijk dat de fam. Moerman de grote initiatiefnemers achter dit geheel zijn, zij kwamen dan ook met de ideeŽn. 

Het moest een wagen worden die in het teken stond van sprookjes, leek mij heel lastig om een wagen te maken die in het teken van een sprookje staat en ook nog een link naar Faunasport heeft.

Maar ik onderschatte het inbeeldingsvermogen van de Moermannen zeker Lenie was een van de fantasierijkste want het moest het sprookje van het lelijke eendje die een mooie zwaan werd gaan worden.Lenie had hier al goed over nagedacht en haar ideeŽn waren zeer waardevol.

Voor alle duidelijkheid wij proberen ook steeds betere en mooiere dieren te fokken dus van niet zo best naar de fraaiste van zn. ras.

Ardie had al een wagen en een locatie waar we ons uit konden leven.De familie Korevaart bedankt voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

De maandag voor de grote dag werd een eerste aanzet gegeven met het opbouwen van de wagen de fam. Moerman en enkele vrijwilligers van Faunasport zette hun beste krachten in om er iets moois van te maken.

Bijna iedere dag is er keihard aan de wagen gewerkt om alles op tijd af te krijgen, soms met horten en stoten maar zo gaat het in onze sport ook, het is wel eens over rekenen. Dan de zaterdag, middags nog hard gewerkt door een ieder die bij dit project betrokken was.

De weersvooruitzichten waren niet best we hadden grote zorg of we het droog konden houden.

Uiteindelijk mocht het eindresultaat er zijn we hebben geen prijs gewonnen maar de reacties waren meestal erg positief en we hebben met zn. allen veel lol en genoegen beleeft aan het bouwen van de wagen. O ja het was de hele avond droog

 

 

Naar boven